Un deţinut i-a cerut în instanţă lui Tudorel Toader bere fără alcool

0
Cât a fost ministru, Tudorel Toader a ajuns și la Botoșani
Cât a fost ministru, Tudorel Toader a ajuns și la Botoșani

Un puşcăriaş ieşean consideră că interdicţia de a se vinde bere fără alcool în incinta penitenciarului nu este legală şi, în ultimul an, s-a luptat în instanţă pentru ca atât el, cât şi colegii să poată sorbi această băutură, scrie „Ziarul de Iaşi”.

Anton Parasca (59 de ani) a deschis mai multe procese, în ultimul an, fiind nemulţumit de un refuz de-al reprezentanţilor închisorii ieşene de a permite vânzarea acestei băuturi. Demersul lui Parasca a început la finele anului trecut, atunci când deţinutul a prezentat conducerii penitenciarului o hârtie semnată de Ministerul Agriculturii, conform căreia berea fără alcool este încadrată în categoria produselor alimentare.

Reprezentanţii închisorii nu i-au permis nici aşa lui Parasca să îşi cumpere bere fără alcool motivând: „este o bere care se produce prin fermentare şi nu se poate garanta concentraţia de 0% alcool, existând posibilitatea ca aceasta să fermenteze şi ulterior procesului de fabricaţie”.

Parasca nu s-a lăsat şi a dat în judecată unitatea, însă a pierdut, judecătorii considerând că unitatea nu i-a încălcat drepturile atunci când i-a interzis să cumpere bere fără alcool. Individul nu a renunţat însă, şi a deschis un nou proces, de această dată cerând anularea actului normativ care interzice accesul deţinuţilor la bere fără alcool. A chemat în judecată nu doar penitenciarul din Iaşi, ci şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Justiţiei.

Zilele trecute, Parasca a pierdut definitiv procesul, pofta sa pentru bere fără alcool urmând a rămâne nestăvilită.

Anton Parasca a fost condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, în 2014, fiind găsit vinovat de complicitate la evaziune fiscală.

+0 -0
se încarcă...