Gripa face o nouă victimă

0

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la opt, după ce, marţi, un tânăr în vârstă de 17 ani din Teleorman a fost confirmat cu virusul gripal A, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Un tânăr în vârstă de 17 ani din judeţul Teleorman, a murit, marţi, din cauza gripei, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Băiatul a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip(H1) pdm09 şi virus respirator Sincitial (VRS), având condiţii medicale preexistente. De asemenea, el era nevaccinat antigripal, mai arată sursa citată. Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la opt.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că, în acest moment, nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă, precizând că este o circulaţie mai intensă a virusului gripal. De asemenea, Pintea spune că nu a fost anunţată ca vreun spital să fi intrat în carantină.

„Nu putem vorbi despre o epidemiei de gripă în acest moment, este vorba despre o circulaţie mai intensă a virusului gripal. E adevărat că spitalele sunt luate cu asalt în acest moment, dar fiecare are posibilitatea să limiteze vizitele în spital în această perioadă. Nu mi s-a adus la cunoştinţă ca vreun spital să fi intrat în carantină în acest moment”, a declarat, marţi, Sorina Pintea, la evenimentul de lansare a unei campanii de vaccinare.

Sorina Pintea a mai precizat că potrivit ultimelor date, circa 1.200.000 de persoane s-au vaccinat antigripal. De asemenea, ministrul Sănătăţii anunţă că au fost achiziţionate 1.3000.000 de doze de vaccin, iar 100.000 de doze sunt încă în stoc.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că statul acoperă vaccinurile antigripale pentru grupele de risc ale populaţiei: personal medical, bolnavi cronici, bătrâni şi femei gravide.

+0 -0
se încarcă...