Grup al Termocentralei Rovinari, închis din cauza grevei

0

Un grup de producţie al Termocentralei de la Rovinari, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a fost oprit, joi dimineaţa, în a şasea zi de grevă a minerilor. Întreaga activitatea a companiei ar putea fi blocată, întrucât stocurile de cărbune sunt la limită.

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, joi dimineaţa, că un grup al Termocentralei Rovinari a fost închis.

Dacă nu va fi reluată livrarea cu cărbune, şi celelalte două grupuri ar putea fi închise”, spune Boza.

Reprezentanţii CEO au anunţat că paguba pentru o zi în care nu funcţionează grupurile energetice ar fi de aproximativ 15 milioane de lei.

Joi este a şasea zi în care salariaţii din cariere refuză să intre la lucru, solicitând majorări salariale de aproximativ o mie de lei.

„Există riscul să se închidă şi celalalte grupuri, pentru că stocul este aproape inexistent la ora aceasta. S-a închis un grup, sperăm că se va debloca situaţia astăzi (joi – n.r.). Am înţeles că e vorba să fie o întâlnire la ora 12.00. Starea de nemulţumire persistă şi trebuie făcut neapărat ceva dăm drumul la livrarea de cărbune”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine-Energie Oltenia.

Ministrul Energiei Anton Anton şi secretarul de stat Doru Vişan se vor întâlni la sediul Prefecturii din Târgu Jiu cu minerii grevişti de la Complexul Energetic Oltenia, după reluarea grevei.

+0 -0
se încarcă...