Guvernul anunţă controale la Complexul Energetic Oltenia

0

Premierul Viorica Dăncilă a dispus, joi, un control la Complexul Energetic Oltenia pentru a verifica respectarea prevederilor legale privind regulile de guvernanţă corporativă, modului de stabilire şi acordare a drepturilor de natură salarială pentru personalul societăţii, anunţă Guvernul.

„Din dispoziţia doamnei Viorica Dăncilă, prim-ministrul Guvernului României, începând cu data de 17.01.2019, Corpul de control al primului-ministru a declanşat un control la societatea Complexul Energetic Oltenia – S.A.. Obiectivele controlului constau în verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanţă corporativă, modului de stabilire şi acordare a drepturilor de natură salarială pentru personalul societăţii Complexul Energetic Oltenia – S.A., respectarea normelor de sănătate şi securitate în muncă la nivelul acestei entităţi, exploatarea resurselor minerale şi constituirea stocurilor, realizarea programelor anuale de investiţii şi dezvoltare”, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă remis joi, MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, corpul de control al premierului a mai efectuat acţiuni de control ce au vizat alte obiective, precum:

„- încheierea de către societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. a unui contract de transfer al activului Unităţii Miniere de Carieră Berbeşti către societatea Centrala Electrică de Termoficare Govora S.A. Râmnicu Vâlcea;

– preluarea de către societatea Electrocentrale Grup S.A. a datoriei societăţii Termoelectrica S.A. faţă de societatea Complex Energetic Oltenia S.A;

– respectarea de către societatea Complex Energetic Oltenia S.A. a prevederilor legale cu privire la angajarea şi plata cheltuielilor de sponsorizare şi a altor cheltuieli de finanţare a unor activităţi sportive”.

Dintre acestea, anul trecut au fost finalizate două acţiuni de control ce au vizat primele două obiective enunţate mai sus, iar concluziile rezultate au fost comunicate instituţiilor abilitate. De asemenea, au fost sesizate organele de urmărire penală pentru verificări şi măsuri potrivit competenţelor, a mai transmis Executivul.

Ministrul Energiei Anton Anton şi seretarul de stat Doru Vişan s-au întâlnit, joi, la sediul Prefecturii din Târgu Jiu cu minerii grevişti de la Complexul Energetic Oltenia, după reluarea grevei.

Greva a agravat situaţia sistemului energetic naţional, în condiţiile în care CE Oltenia asigură în jur de o treime din necesarul de energie al România. În contextul în care minerii sunt în grevă de aproape o săptămână, stocurile de cărbune ale companiei s-au diminuat, unul din generatoare fiind oprit joi dimineaţă. România a important joi circa 1500 de MW de electricitate.

+0 -0
se încarcă...