Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare al lui Augustin Lazăr

0

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de pensionare a procurorului general Augustin Lazăr, începând cu data de 27 aprilie, atunci când acestuia îi şi expiră mandatul la conducerea Parchetului, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la data de 27 aprilie 2019 – pensionare”, se arată într-un anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, vineri, ca Bogdan Licu să preia funcţia de procuror general interimar pentru o perioadă de două luni, a anunţat Consiliul, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

„În şedinţa Secţiei pentru procurori din data de 19.04.2019 s-a dispus delegarea domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu, adjunct al Procurorului General al României, în funcţia de Procuror General al României până la ocuparea funcţiei prin numire, dar nu mai mult de 2 luni„, a transmis Consiliul Superior al Magistraturii, printr-un comunicat de presă.

Bogdan Licu a fost delegat de Secţia pentru procurori a CSM să preia funcţia de procuror general interimar pentru o perioadă de două luni, în condiţiile în care vineri preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare pentru Augustin Lazăr, al cărui mandat expiră pe 27 aprilie.

Actualmente, Bogdan Licu este adjunctul procurorului general.

+0 -0
se încarcă...