Contra-miting PSD pregătit la Iaşi

0

Internetul a luat foc la aflarea acestei vești că PSD va organiza un miting uriaş la Iaşi de Ziua Europei, pentru a sabota şedinţa şefilor de stat şi de guvern de la Sibiu, a cărei gazdă e preşedintele Klaus Iohannis, dar şi pentru a şterge imaginea catastrofală lăsată de ultima vizită a lui Liviu Dragnea în Moldova.

Ieşenii au început deja să organizeze un contra-miting, pe Facebook creându-se „evenimente”. „Dragnea şi PSD au anunţat că vor să organizeze un miting de 40.000 de persoane la Iaşi, chiar în ziua summit-ului UE de la Sibiu. Probabil, Dragnea vrea să îşi ia revanşa pentru faptul că în urmă cu două săptămâni a fost huiduit şi apostrofat de câteva sute de oameni. Pe 9 Mai, începând cu ora 15:00, ne strângem în Piaţa Unirii din Iaşi să arătăm că Iaşul nu e roşu, Iaşul nu e PSD, şi că Iaşi merită mai mult decât PSD! România merită mai mult decât PSD!”, se arată în descrierea unui astfel de eveniment.

Mai mult, ieşenii consideră că „evenimentul pus la cale de PSD pe 9 mai sună a provocare”. „Şobolanul de Dragnea vrea să revină la Iaşi. Cred că ar fi cazul să ne unim şi să-i arătăm că în capitala istorică a României nu au ce căuta hoţii! Uniţi vom reuşi! Aşteptăm alături de noi toată Moldova şi toată România!”, scrie pa pagina sa de Facebook, Cătălin Urtoi, liderul Asociaţiei „Împreună pentru A8”, care alături de celelalte asociaţii civice din Moldova luptă pentru investiţii în infrastructură.

PSD vrea o manifestare grandioasă

Cu toate acestea liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, îşi doreşte o manifestare grandioasă cu „zeci de mii de oameni, din Iaşi, dar şi din celelalte judeţe ale Moldovei” pentru a „spăla imaginea PSD” lăsată de ultima vizită a lui Liviu Dragnea, de pe 20 aprilie, când acesta a fost huiduit copios de sutele de oameni adunaţi în faţa Teatrului Luceafărul, nemulţumiţi de indiferenţa cu care este tratată Moldova la Bucureşti. Atunci, protestele din stradă au acoperit chiar şi fanfara adusă de organizatori şi discursurile din sală a celor care participau la Conferinţa Judeţeană de alegeri. Liviu Dragnea a trebuit să părăsească imediat zona cu un microbuz, în timp ce oamenii strigau la el: „Şobolanule, Iaşul nu te vrea!”.

Mitingul PSD va avea loc între orele 14:00 şi 19:00 pe esplanada Pieţii Unirii, iar timp de două ore, de la 15:00-17:00, va avea loc un concert pentru a aduna cât mai multă lume. „Se va întrerupe imediat adunarea dacă se constată că au intervenit forțe care ar perturba manifestarea, urmând a se relua după restabilirea ordinii”, se arată în dispoziţia primarului Mihai Chirica prin care se aprobă mitingul.

5.000 de pesedişti botoşăneni

Organizaţiile judeţene din Moldova trebuie să-şi aducă susţinătorii. Astfel, PSD Botoşani a anunţat că va participa cu 5.000 de oameni. Estimăm o prezenţă de la Botoşani de patru-cinci mii”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, preşedintele executiv al organizaţiei judeţene a PSD Botoşani.

Secretariatul tehnic al PSD Botoşani a început deja pregătirile pentru acţiunea de la Iaşi, deoarece aceasta necesită numeroase mijloace de transport. Cum ar fi imposibil ca să se asigure autocare şi microbuze pentru întreaga acţiune, social-democraţii botoşăneni iau în calcul, pe lângă microbuzele şi autobuzele pe care vor reuşi să le închirieze de la operatorii de transport, să se deplaseze la Iaşi şi cu maşinile personale, mai ales că nu este o distanţă prea mare. Aceştia vor veni dinspre Ştefăneşti şi vor parca pe Bulevardul „C.A. Rosetti”.

+0 -0
se încarcă...