Iaşul, blocat de mitinguri

0

Demonstraţia de forţă pe care vrea o dă astăzi PSD la Iaşi a început să creeze probleme în oraş, care devine sufocat de maşini şi de social-democraţi. Pesediştii estimează că vor ajunge în Iaşi peste 500 de autocare, pentru acestea fiind stabilite trasee speciale de acces cu locuri de debarcare/îmbarcare şi parcare. Au fost montate garduri de protecţie, traficul a fost restricţionat, iar mai multe rute de transport public au fost deviate, relatează „Ziarul de Iaşi”.

În centrul oraşului, acolo unde se va desfăşura mitingul PSD au fost montate boxe uriaşe şi mai multe monitoare, urmând ca liderii PSD, printre care şi Liviu Dragnea, să-şi ţină discursurile începând cu ora 17:00. În jurul Pieţei Unirii din Iaşi deja se circulă bară la bară după ce restricţiile din jurul zonei au fost puse în aplicare.

În afara jandarmilor de la Iaşi sunt 400 veniţi din Constanţa şi câteva sute de la brigada mobilă din Bacău. Jandarmii stau cu organizatorii la puncte de acces în Piaţă şi îi verifică pe cei care vor să intre. Pe Cuza Voda deja s-a închegat un grup de protestatari pe care jandarmii nu-i lasă să intre. Unele bannere împotriva PSD au rămas prinse de garduri, chiar dacă lângă ele s-au aşezat social-democraţi.

Cele 500 de autocare cu participanţii la miting vor ajunge în Iaşi pe şase trasee prestabilite: din Bacău, Vaslui, Botoşani şi restul judeţului Iaşi.

Pe lângă toate acestea, organizatorii s-au mai confruntat şi cu alte probleme: cu o zi în urmă, canalizarea a defulat din cauza ploii, iar Piaţa a fost umplută de un miros greu. Din acest motiv, o vidanjă a fost adusă în centrul oraşului pentru a desfunda canalele.

La mitingul PSD de la Iaşi va participa Liviu Dragnea dar nu şi prim-ministrul Dăncilă, care se află în Cluj.

+0 -0
se încarcă...