Gregoriana Tudoran: ”Dragi tovarăși, nu ne faceți Moldova de rușine!”

0

Mitingul organizat astăzi la Iași a fost întâmpinat de către ieșeanca Gregoriana Tudoran, candidat independent la Parlamentul European, într-un mod inedit.

Candidat susținut de asociația Împreună pentru A8 si mișcarea civica care militează pentru construcția de autostrăzi în Moldova, a transmis printr-un live pe facebook, următorul mesaj celor aduși cu autocarele la miting din toate județele din partea de nord-est a țării: ”Dragi tovarăși, nu ne faceți Moldova de rușine!” Mesajul e transmis prin intermediul unei pancarte pe care Gregoriana Tudoran a afișat-o la una dintre intrările în munciipiul Iași, pe unde trec o mare parte dintre autocarele cu manifestanți aduși de PSD din județele Moldovei.

Mesajul de pe spatele pancartei e o ironie la adresa guvernărilor de până acum care au lăsat Molodva în izolare, fără nicio autostradă. ”Ocoliți pe A8!”, scrie pe verso, cu referire la Autostrada Unirii, A8, cea care ar trebui să lege Moldova de vestul țării.

Cred că domnul Dragnea n-a înțeles NIMIC din mitingul de acum aproape două săptămâni de la Iași, când a fost pus pe fugă de ieșenii revoltați de politica PSD față de Moldova. Acum încearcă să-și ia revanșa antrenând cu el câteva mii de oameni din județele Moldovei aduși mai mult cu forța la un nou miting organizat astăzi în Piața Unirii din Iași.” afirmă Gregoriana Tudoran. ”E clar că ieșenii nu-l mai vor și atunci a apelat la oameni aduși din afara orașului lor. Mesajul meu pentru oamenii aduși de PSD aici, e simplu: Nu ne faceți de rușine Moldova, nu vă lăsați antrenați de către domnul Dragnea într-o aventură rușinoasă. Domnul Dragnea nu este dorit aici la Iași, cu atât mai mult de ziua Europei pe care domnia sa oricum nu o prea iubește.”

La mitingul din Piața Unirii din Iași de pe 9 mai sunt anunțați câteva zeci de mii de manifestanți aduși de PSD cu autocarele din mai multe județe din Moldova. Mulți comentatori consideră că acest nou miting se vrea un fel de revanșă față de eșecul rușinos pe care l-a înregistrat acum circa două săptămâni, tot la Iași, când a fost nevoit să fugă, păzit de forțele de ordine, din clădirea Teatrului Luceafărul. Cu câteva zile în urmă, Dragnea chiar a și amenințat ieșenii că, dacă e cazul, pot și oamenii lui să reacționeze. Unii se așteaptă și la provocări din partea PSD, care să justifice o intervenție în forță împotriva protestatarilor.

Mai jos, live-ul de pe facebook al Gregorianei Tudoran, care a devenit viral:

https://www.facebook.com/tudorangregoriana/?eid=ARDD6PedrAD4XyPJHHOcPSwaqI4Qdqcw0p0f8_J1DzZizFiT9VKFq4kwFpGlJC9MqCp9P3k9uWN9_0Hz

+0 -0
se încarcă...