vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNaționalMitingul PSD s-a dezumflat

Mitingul PSD s-a dezumflat

Anunţat cu mare tamtam de social-democraţi, mitingul regional de la Iaşi, prin care Liviu Dragnea încerca să spele ruşinea de la vizita precedentă, a fost un nou eşec.

Cele 40 de mii de manifestanţi anunţate s-au redus la maximum 15 mii, dar nici aceştia nu au reuşit să-i asigure lui Liviu Dragnea baia de mulţime la care spera şi care să abată atenţia de la reuşita summit-ului şefilor de stat şi de guvern din UE, de la Sibiu, găzduit de preşedintele Klaus Iohannis.

 

Protestatarii au dominat fondul sonor

 

Participanţii care au venit la mitingul organizat de PSD în Piaţa Unirii din Iaşi au fost aşteptaţi cu huiduieli de câteva mii de contramanifestanţi care se aflau în spatele gardurilor de protecţie amplasate în zonă.

Contramanifestanţii au aşteptat la fiecare dintre intrările în Piaţa Unirii. „Huoooo”, „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie”, „Hoţii!, Hoţii!”, strigau contramanifestanţii care se aflau în proximitatea Pieţii Unirii. Din când în când, în zgomotul vuvuzelelor se auzeau scandări împotriva PSD şi liderului acestuia – „Dragnea la închisoare, nu la guvernare”, „PSD, ciuma roşie”.

De altfel, protestatarii au dominat fondul sonor din Piaţa Unirii, liderii PSD care au ţinut discursuri neputând fi auziţi nici măcar din social-democraţii adunaţi în centrul Iaşului. Manifestanţii au aruncat în continuu cu petarde din zona cinema Victoria, creând panică printre social-democraţi şi jandarmii, care nu reuşeau să identifice sursa exploziilor. Cum se arunca o petardă la aproximativ două minute, organizatorii au fost nevoiţi să mărească volumul în boxe, relatează Ziarul de Iaşi.

 

Baie de mulţime pentru Dragnea în bubuitul petardelor

 

În bubuitul petardelor, Liviu Dragnea a făcut o baie de mulţime printre susţinătorii săi, însoţit de Codrin Ştefănescu şi „naşa” Lia Olguţa Vasilescu. Dragnea a fost deranjat de protestatari şi în discursul său a declarat că „unii derbedeii umblă aici pe lângă scenă”. „Sunt plătiţi bine. E adevărat” , făcând referire la manifestanţii care protestau împotriva PSD.

La un moment dat, în timpul discursului lui Liviu Dragnea, s-au aruncat flyere de la blocul din lateral şi a fost afişat şi un banner pe care scria „PSD-ciuma roşie”. De asemenea, trei bărbaţi au reuşit să introducă în zona Pieţei Unirii un banner împotriva liderului PSD. Cei trei au mers cu bannerul din lateralul Hotelului Unirea până în zona agenţiei CFR. Ei nu au intrat în conflict cu jandarmii, în condiţiile în care s-au „autoevacuat”. Bărbaţii au fost primiţi cu aplauze de protestatarii de după garduri.

 

Social-democraţii „atraşi” de Sf. Parascheva

 

Momente tensionate în Piaţa Unirii au apărut şi atunci când miile de social-democraţi aduşi din întreaga Moldovă au început să se îndrepte spre casă. Atunci, sutele de protestatari aflaţi în zona Arcu, locul prin care se „scurgeau” simpatizanţii lui Dragnea, au intrat în conflict cu susţinătorii PSD. S-a aruncat cu sticle de plastic, iar oamenii s-au înjurat, mai scrie Ziarul de Iaşi.

O parte dintre simpatizanţii PSD în loc să ajungă în Piaţa Unirii au ajuns la Mitropolie. Ei au profitat de drumul gratis şi au ajuns în locurile preferate. Potrivit „Ziarul de Iaşi”, aceştia au discutat despre căldură mare şi drumul inutil la Iaşi. La rândul lor, preoţii au afirmat că ieri a fost un flux foarte mare de credincioşi la Sfânta Cuvioasa Parascheva, cât o zi de sărbătoare din weekend. Grupuri numeroase de persoane au putut fi văzute şi în Parcul Expoziţiei, în Copou,dar şi pe terasele din centrul Iaşului.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
7.6 °
5.5 °
82 %
2.1kmh
46 %
vin
5 °
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...