spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăNaționalCFR a fost condamnată pentru vatamare corporală. Trebuie să plătească daune de...

CFR a fost condamnată pentru vatamare corporală. Trebuie să plătească daune de 400.000 Euro

Compania Naţională a Căilor Ferate Româane a fost condamnată definitiv la plata unei amenzi penale de 75.000 de lei, 500 de lei x 150 de zile amendă, după ce a fost găsită vinovată de vătămare corporală din culpă, în cazul unui accident de tren în urma căruia o femeie a fost mutilată pe viaţă.

Concluzia judecătorilor: Accidentul s-a produs ca urmare a lipsei indicatoarelor de orientare a călătorilor din staţia CF Subcetate.

Decizia a fost data de Curtea de Apel Alba Iulia şi este definitivă.

Iniţial, Judecătoria Hateg condamnase CFR, în martie 2019, la plata unei amenzi mai mari, de 1.200.000 de lei (5.000 de lei x 240 de zile amenda), dar CFR a contestat decizia.

Curtea de Apel Alba Iulia a înlăturat din decizia dată de judecătorii din Haţeg pedeapsa complementară care obliga compania să afişeze hotărârea definitivă de condamnare, „în extras – dispozitivul, în toate staţiile CFR de pe teritoriul ţării, pentru o perioadă de trei luni”.

În plus, magistraţii au obligat CFR la plata unor daune morale şi materiale care depăşesc 400.000 de euro, în favoarea femeii care a rămas mutilată pe viaţă.

Acuzaţiile procurorilor

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, CFR a fost trimisă în judecată prin rechizitoriul procurorilor Sectiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PICCJ, în care au reţinut ca situaţie de fapt că, la data de 14 septembrie 2014, în staţia de cale ferata Subcetate, din judetul Hunedoara, a avut loc un accident de trafic feroviar, în urma căruia unei persoane i-a fost amputată mâna stângă.

„Din probatoriul administrat în dosar a reieşit că accidentul s-a produs ca urmare a lipsei indicatoarelor de orientare a călătorilor, care să permită identificarea peroanelor şi a platformelor corespunzătoare fiecarei linii de cale ferată şi pe care compania era obligată să le monteze.

Totodată, din probe a rezultat şi faptul că staţia CF Subcetate nu deţinea autorizaţie de funcţionare şi nu a luat măsuri specifice suplimentare de prevenire a producerii unor evenimente feroviare, funcţionând ilegal,” acuză procurorii.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
5.3 ° C
8.8 °
4.4 °
91 %
1.1kmh
7 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...