Comisia Europeană cere banii înapoi pentru bursa de pește

0

Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură trebuie să returneze Uniunii Europene aproape 15 milioane de lei primiți pentru Bursa de pește de la Tulcea.

Clădirea a costat aproape 6 milioane de euro și este nefolosită e aproape patru ani. A fost inaugurată cu fast tocmai pentru că Ministerul Agriculturii risca, în luna aprilie, să fie nevoit să dea banii europeni înapoi. Au fost expuse atunci numai trei lăzi cu pește. La inaugurare au participat fostul Ministrul al Agriculturii, Petre Daea, și fostul premier Viorica Dăncilă. Trei zile mai târziu a început sezonul de prohibiție, bursa a fost închisă și nici nu a mai funcționat de atunci.

Acum, Comisia Europeană cere banii înapoi. Aproape 15 milioane de lei trebuie să plătească Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură, a spus Ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

La rîndul lor, pescarii s-au plîns că n-au fost anunțați cum ar putea să-și vândă peștele pe bursă. Tranzacţiile se fac electronic, iar peştele merge direct de la ofertanţi la cumpărători, fără să mai treacă prin bursă.

Deja ai votat!
se încarcă...