Demisia lui Tudorel Toader cerută la Iași de studenți și absolvenți

0

Organizația civică Reset a depus astăzi dimineață, la registratura Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iaș,i cele 1300 de semnături ale absolvenților universității, plus alte peste 30.000 de semnături ale petiției, prin care transmit rectorului Tudorel Toader, că nu mai sunt de acord cu încă un mandat al său în acestă funcție.

„Activitatea sa cel puțin controversată din timpul mandatului de ministru al Justiției a adus grave prejudicii de imagine acestei prestigioase instituții de învățământ. Cât timp va fi rector al acestei instituții, numele Universității va fi asociat cu omul care a făcut jocurile unei coaliții politice hotărâte să distrugă fundamentele justiției românești, care a demis în mod discreționar și abuziv șefii marilor Parchete, a creat o secție specială menită să timoreze magistrații și, cel mai grav, a fost creatorul moral și perfid al legii recursului compensatoriu. Cum toate acestea nu erau de ajuns, acum candidează la poziția de rector și dorește un al doilea mandat”, scrie Daniela Mitrofan de la Reset.

Odată cu depunerea semnăturilor, membrii Reset au afișat un banner care conține numele tuturor semnatarilor care au „declanșat procedura de evaluare” a dlui ministru-rector. Pentru că – spun ei – Mai devreme sau mai târziu, uneori mult prea târziu,
“Pentru fiecare dintre noi vine o vreme a evaluării”.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...