marți, martie 19, 2024
AcasăNaționalBiroul ISU Galați, sigilat de DGA în urma unei percheziții

Biroul ISU Galați, sigilat de DGA în urma unei percheziții

Anchetă la Galați, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Procurorii şi ofițeri anticorupție fac verificări în legătură cu contractele pentru mentenanţa sistemelor de alarmare.

Polițiștii de la DGA Galați au descins joi la sediul ISU din județ, iar șeful inspectoratului a asistat la o percheziție în propriul birou.

Oamenii legii au sigilat un alt birou, folosit de ISU Galați și care se află într-un spațiu din proprietatea Consiliului Județean.

Șefului ISU Galați, colonelul Ion Toma, nu i-au fost comunicate acuzații.

Parchetul Militar Iași a comunicat că, la nivelul acestei instituții, a fost înregistrat un dosar penal în care se efectutează cercetări sub aspectul sâvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și infracțiuni de fals.

În acest moment, în cauză nu s-a dispus efectuarea urmării penale față de vreo persoană și nu s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de niciun inculpat.

În cauză urmează să se efectueze alte acte de urmărire penală și administrarea de noi probatorii.

Surse neoficiale arată că ancheta ar fi legată de o inventariere făcută în 2018 a sistemului de înștiințare și alarmare, fiind vorba despre sistemele de alarmare de pe clădiri, fabricate în acel an.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
1.1 ° C
1.1 °
-0.6 °
87 %
0.9kmh
91 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
10 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...