Guvernul închide restaurantele și barurile

0

Marți seara, la ora 21.30, ministrul de interne Marcel Vela a anunțat închiderea tuturor locațiilor în care se desfășoară activități cu publicul. Astfel se suspendă activitatea de deservire a publicului în restaurante, cafenele, baruri, cluburi, hoteluri și orice alt local public. Rămân doar serviciile drive-in, room-service și delivery.

Deasemenea se suspendă toate activitățile științifice, artistice, culturale, religioase, sportive, de divertisment, jocuri de noroc, de tratament balnear sau îngrijire a sănătății în spații închise.

„Ținând cond de evoluția epidemiologică la nivelul teritoriului României precum și de prognozele de creștere a numărului de cazuri de infectare cu coronavirusul Sars-Cov-2, aspecte ce necesită luarea de noi măsuri”, se specifică în hotărârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență”.

Totodată se interzice organizarea evenimentelor cu mai mult de 100 de persoane dacă acestea sunt programate pentru a avea loc în spații deschise, iar cele de până la 100 de persoane trebusie să asigure distanța de minim un metru între participanți.

Deja ai votat!