Măsuri mai drastice pentru cei care fug din izolare sau carantină

0

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că Ordonanţa Militară nr. 4 prevede că teribiliștii care încalcă regulile izolării vor intra în carantină cu condiţia în care vor suporta obligatoriu toate cheltuielile. „Am stabilit că cei care sunt în izolare la domiciliu – dacă încalcă regulile, intră direct în carantină, cu condiţia în care vor suporta toate cheltuielile pentru carantinare. Cei care nu respectă carantinarea vor intra încă 14 zile în carantinare, suportând toate cheltuielile”, a spus Vela, în declaraţia de presă susţinută la sediul Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

De asemenea, secretarul de stat din MAI Bogdan Despescu a anunțat că Internele au inițiat un proiect de Ordonanță de Urgență, care a fost pus în procedură de transparență decizională prin care amenzile pentru cine nu respectă ordonanțele militare să fie majorate la minim 2.000, iar cele pentru persoanele juridice se vor situa între 10.000 și 70.000 de lei. „Se pot aplica și alte sancțiuni: confiscare bunuri, interzicere acces la respectivele bunuri, suspendarea temporară a activității, suspendarea unor lucrări”, a anunțat Despescu.

Oficialul guvernamental a dat asigurări că „din 25 martie, Poliția și Jandarmeria Română verifică în teren respectarea măsurilor dispuse de autorități”. „Polițiștii au depistat 33.000 persoane care nu au respectat restricționarea circulației. S-au dispus amenzi de circa 46 milioane lei. Au fost întocmite peste 200 de dosare penale pentru zădărnicirea acțiunilor de combatere a bolilor”, a adăugat secretarul de stat. Totodată, Despescu a mai anunțat că „s-au identificat peste 800 persoane care nu au respectat izolarea sau carantinarea”.

+3 -0
se încarcă...