Iohannis: „Stați acasă, altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!”

0

Președintele Klaus Iohannis a cerut premierului și ministrului de Interne revenirea asupra acordului dintre MAI și Biserica Ortodoxă. Președintele susține că, deși intențiile sunt bune, „nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo”. Iohannis le-a transmis românilor că nu este cazul să se relaxeze. „Stați acasă, altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!”, a fost mesajul președinteului.

La această oră, președintele discută cu premierul și ministrul de Interne înainte de ședința de guvern, unde se va lua o decizie și asupra acestei stuații.

În replică, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, afirmă că acordul Patriarhiei Române cu MAI a fost unul „interinstituţional, oficial şi public” şi precizează că „nu Biserica ia deciziile, ea doar le respectă”. De asemenea, acesta a mai afirmat că acordul Patriarhiei cu MAI este „în conţinutul său, până la ultima literă, în consonanţă cu toate reglementările stării de urgenţă” şi subliniază că România este o ţară şi o societate edificate pe valorile creştinismului, „nici creştinopată, nici creştinofobă”.

Ministrul Marcel Vela a anunţat, marţi, că, în urma unui acord între MAI şi BOR, distribuirea Sfintei Lumini aduse de la Ierusalim în seara zilei de sâmbătă, 18 aprilie, se va face de către voluntarii parohiilor şi de către echipajele de ordine publică şi patrulele existente în misiune, începând cu ora 20:00.

+3 -3
se încarcă...