CCR apără pensiile speciale

0

Curtea Constituțională (CCR) a decis ieri că legea care prevedea eliminarea pensiile speciale, inclusiv ale magistraților și parlamentarilor, cu excepția celor din Armată și Ministerul de Interne, este neconstituțională.

Legea a fost atacată la CCR de Avocatul Poporului și Înalta Curte de Casație și Justiție.

Proiectul de lege prin care erau eliminate pensiile speciale a fost adoptat de Camera Deputaţilor în 28 ianuarie.
Măsura îi viza pe deputați și senatori, judecători și procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, funcționarii publici cu statut special, funcționarii publici parlamentari, membrii corpului diplomatic și consular, membrii Curții Constituționale, precum și personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă.

Instanța supremă a decis atunci imediat, în unanimitate, să atace la Curtea Constituțională actul normativ adoptat de deputați ce vizează eliminarea pensiilor de serviciu ale judecătorilor și procurorilor.
De altfel, magistrații aveau deja de partea lor o decizie a CCR din 2010 care le-a „sigilat” pensiile și pe care au invocat-o frecvent în ultimele luni de când s-a pus problema abrogării pensiilor de serviciu.

Membrii CCR sunt la rândul lor beneficiari de pensii speciale.

Deja ai votat!
se încarcă...