Grindeanu transmite că nu dorește să candideze împotriva lui Ciolacu

0
După ce a fost premier al României, Sorin Grindeanu a refuzat să demisioneze la ordinul lui Dragnea, apoi s-a răzgândit și a aajuns președinte ANCOM

Fostul premier, Sorin Grindeanu, în prezent președintele ANCOM, scrie într-o postare pe Facebook că ”nu este momentul unor noi frământări interne, unor lupte inutile în PSD”.

”Am un mesaj ferm, e momentul unității, să lăsăm dorințele personale și să ne întoarcem fața catre oameni”,scrie Grindeanu.

Potrivit unor surse din partid, Grindeanu transmite că nu dorește să candideze la șefia PSD, în condițiile în care unii baroni locali l-ar susține pentru a-l contracandida pe Marcel Ciolacu, actualul președinte interimar.

În funcție de evoluția epidemiei de coronavirus, PSD ar urma să organizeze un congres extraordinar în iunie sau iulie care să aleagă conducerea partidului, asigurată în prezent de Marcel Ciolacu după demisia Vioricăi Dăncilă.

Tot mai multe voci din PSD ar fi nemulțumite de prestația actualului președinte interimar și caută soluții. Pe fondul acestor nemulțumiri interne, Grindeanu ar fi transmis că nu dorește să candideze la șefia partidului.

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, a criticat luni actuala conducere a PSD, acuzând-o că „alungă vocile puternice” din partid. Șefănescu susține că numele său, dar și ale altor lideri vocali precum Liviu Dragnea, Olguţa Vasilescu, Şerban Nicolae sunt interzise în partid.

„(…) Limpede că lumina zilei. Se vede din spaţiu că PSD a devenit o penibilă anexă a PNL şi a lui Iohannis. Că suntem timizi şi speriaţi să nu ne supărăm şefii din umbră! Că ne delimităm, la ordin, de toate mesaje din trecut!”, a scris Codrin Ştefănescu pe Facebook.

El face parte din grupul de apropiați ai fostului lider Liviu Dragnea, nucleul dur al PSD, care au fost îndepărtați după arestarea acestuia, pentru a evita scoruri slabe în alegeri. Și ei îl contestă la rândul lor pe Marcel Ciolacu, unul din cei care i-au cerut demisia fiind chiar Viorica Dăncilă, candidatul la prezidențiale al PSD.

Deja ai votat!
se încarcă...