Noi măsuri de relaxare anunțate de Iohannis

0

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat noile măsuri de relaxare.

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni, la finalul unei şedinţe privind măsurile de gestionare a epidemiei Covid-19, preşedintele a atras însă atenţia asupra faptului că nu s-a înregistrat o scădere semnificativă a noilor cazuri de infectare, dar cu toate acestea se vor lua noi măsuri de relaxare. „Avem şi astăzi aproape 200 de cazuri noi, avem aproape 200 de persoane la terapie intensivă nu putem vorbi de o reducere semnificativă a epidemiei. Atenţie, atenţie, atenţie! În ceea ce priveşte, totuşi, măsurile de relaxare, avem şi câteva veşti pozitive. Începând din 1 iunie, câteva activităţi care până acum au fost interzise vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie, se redeschid terasele. Este însă clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale şi acestea vor fi comunicate. Mesele vor trebui să fie la cel puţin doi metri, vor putea să stea maximum patru persoane la o masă şi în acest fel lucrurile vor fi, zicem noi, sub control”, a precizat șeful statului.

El a menţionat că de la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici au fost impuse anumite măsuri de distanțare socială, în sensul că „trebuie păstrată distanţa de doi metri între scaunele de plajă”.

Iohannis a declarat că de luni se vor putea relua şi competiţiile sportive în cazul în care acestea se practică în aer liber. „Competiţiile vor fi posibile în aer liber, mai puţin sporturile de contact. Competiţiile se vor desfăşura în această etapă fără spectatori”, a precizat el. „Tot de la 1 iunie, vor deveni posibile spectacolele în aer liber, cu un număr de până la maximum 500 de spectatori, însă aceştia vor trebui să fie aşezaţi pe scaune, la distanţele care sunt impuse de regulile de distanţare, cu un control foarte strict la intrare şi, evident, cu respectarea tuturor normelor de igienă”, a mai arătat șeful satului.

De asemenea, deplasările în afara localităţii vor fi libere de luni și se va relua transportul internaţional. „Tot de la 1 iunie, va fi reluat transportul internaţional, rutier şi feroviar, în condiţii, sigur, de siguranţă, de distanţare şi de igienă… În ce priveşte deplasările în afara localităţii, acestea de la 1 iunie vor fi libere. Deci nu va mai fi nevoie de declaraţie când ieşim cu maşina sau cu piciorul sau cu bicicleta din localitate”, a anunțat Iohannis.

Deja ai votat!
se încarcă...