Propunere: Persoanele asimptomatice infectate să nu mai stea în spitale până la două teste negative

0

Comisia ştiinţifică anti-Covid  propune ca persoanele asimptomatice infectate cu noul coronavirus să nu mai stea în spital până la negativarea a doua teste, aşa cum se întâmplă în prezent.

Potrivit propunerii, persoanele asimptomatice, infectate cu coronavirus ar trebui să stea în spital între opt și zece zile până a se lua o decizie medicală în funcție de simptome.

Dacă apar simptome de coronavirus, pacientul va rămâne în spital. În caz contrat, va putea pleca acasă, fără să mai aștepte cel de-al doilea test negativ.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că va lua în calcul o astfel de propunere atunci când transmiterea nu va mai fi atât de mare cum e în prezent.

O altă propunere a comisiei este ca personalul medical asimptomatic să fie testat de două ori pe lună.

Și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, în urmă cu două zile, că Ministerul Sănătății lucrează la reglementări care să stabilească o limită de internare a celor care sunt confirmați pozitiv cu coronavirus, dar nu au simptome.

„E posibil să se schimbe, dar pe baza unor protocoale, poate mai repede, dar nu se pune problema că «gata ești pozitiv, du-te acasă».

De ce acest lucru? În primul rând, noi nu avem o populație preponderent în case separate, noi avem o populație în blocuri, în apartamente. Oamenii stau în casă, în două-trei camere găsești mai multe persoane, familia, poate că este și bătrânul acolo, este și bunica. Tu vii și ești pozitiv. Înseamnă că poți transmite boala. Înainte să devii simptomatic devii chiar contagios bine, adică crește șansa să contaminezi pe alții în faza presimptomatică, din ce am înțeles de la colegii noștri”, a explicat Arafat.

+2 -1
se încarcă...