Critici dure la adresa spitalului mobil din Iași. “O farsă a PSD”

0

Miniştrii Costel Alexe şi Nelu Tătaru, împreună cu prefectul de Iași Marian Grigoraş, au ajuns astăzi la Leţcani, la Transagropolis, unde Consiliul Judeţean Iași intenţionează să ridice un spital mobil. Ei au vrut sa viziteze spitalul mobil, dar au gasit portile inchise. Pe de alta parte, nici nu au cerut acordul CJ Iasi pentru acesta vizita.

Alexe şi Tătaru au avut replici tăioase la adresa şefului CJ Iaşi, Maricel Popa. “Cea mai mare farsă din istoria medicală a Iaşului. Una dintre cele mai mari fraude pe care a dat-o PSD în pandemie”, a spus ministrul Alexe. Dimineaţă, la ora 9.00, Popa a susţinut o conferinţă de presă în care a lansat o serie de critici la adresa miniştrilor Alexe şi Tătaru. La plecare, Nelu Tătaru a mai spus că dacă spitalul modular va funcţiona ca secţie exterioară a spitalului de boli infecţioase, atunci avizul trebuie dat de către Direcţia de Sănătate Publică.

În acelaşi timp, Maricel Popa a criticat în termeni duri faptul că miniștrii liberali, alături de prefectul Marian Grigoraş, ţin o conferinţă de presă la Transagropolis, locul unde se va monta spitalul mobil. „E o mizerie politică, nu pot să cred că prefectul este implicat”, a spus Maricel Popa. Preşedintele CJ Iaşi a invocat o serie de piedici ce ar fi fost făcute de PNL şi Guvern.

Potrivit şefului CJ Iași, spitalul mobil va funcţiona ca secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase, astfel că avizul de funcţionare va fi necesar de la DSP şi nu de la Ministerul Sănătăţii. În final, Popa a spus că termenul final de operationalizare a spitalului este 30 iulie. Iniţial, termenul era sfârşitul lunii mai.

Costul spitalului modular de la Lețcani este de 14 milioane euro, la care au contribuit județele Iași și Neamț, prin președintele CJ de acolo, Ionel Arsene.

Deși a fost invitat să finanțeze spitalul, care se dorea a primi pacienți din toată Moldova, președintele CJ Botoșani, Costică Macaleți a refuzat, declarând la acea vreme că preferă să investească banii în spitalele din Botoșani.

Deja ai votat!
se încarcă...