spot_img
miercuri, mai 8, 2024
AcasăNaționalGermania a revizuit condițiile de intrare în țară pentru români: Botoșani nu...

Germania a revizuit condițiile de intrare în țară pentru români: Botoșani nu este în zona de risc

Ministerul Afacerilor Externe informează, sâmbătă, că, în cursul serii zilei de vineri autorităţile Republicii Federale Germania au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul german, ca urmare a actualizării listei „zonelor de risc”.

„Autorităţile Republicii Federale Germania au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul german, ca urmare a actualizării listei „zonelor de risc” (…) Urmare noilor decizii adoptate, şapte judeţe din România: Argeş, Bihor, Buzău, Neamţ, Ialomiţa, Mehedinţi şi Timiş au fost incluse pe lista zonelor de risc. Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv din 7 august a.c.”, se arată în comunicatul MAE dat publicităţii sâmbătă.

Conform informaţiilor comunicate public de autorităţile germane, „toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc” trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecţia cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania. Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autorităţile locale de sănătate”.

În cazul neîndeplinirii acestei obligaţii, autorităţile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura auto-izolării la domiciliu. Indiferent de opţiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc, se mai arată în comunicatul MAE.

„Măsura auto-izolării la domiciliu nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura auto-izolării până la primirea rezultatului testului”, se precizează în comunicat.

De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o „zonă de risc” (inclusiv din cele şapte judeţe menţionate) sunt obligate să completeze un formular de localizare, se mai arată în comunicatul citat.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.2 ° C
13.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
mie
15 °
joi
16 °
vin
20 °
sâm
17 °
Dum
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Bine că începe campania și trebuie să strângă corturile că cine știe cum ajunge săracul om.

EDITORIAL

Suntem în campanie electorală și mesajele curg gârlă din toate părțile. Problema e că sunt cam lipsite de substanță, din categoria „am marcat și...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...