Gheorghe Sorescu organizează alegerile locale la nivel național

0

Liberalul botoșănean Gheorghe Sorescu va organiza alegerile locale de peste o lună. S-a ajuns în această situație după ce ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, i-a delegat conducerea Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor. Asta deoarece el apare pe lista de candidaţi ai PNL atât la Consiliul Judeţean Caraş-Severin, cât şi la Consiliul Local Caransebeş.

Aceasta este singura atribuţie pe care Vela a delegat-o. Acesta continuă să îşi exercite funcţia de ministru al Afacerilor Interne în perioada următoare. „Nu este nicio premieră, poate este o premieră prin faptul că un ministru tratează cu fairplay faptul că este candidat şi îşi deleagă atribuţiile de a conduce Comisia tehnică unui secretar de stat care se ocupă strict de prefecturi”, a declarat Marcel Vela. El a adăugat că, pe perioada campaniei electorale, va rămâne la minister și a garantat că alegerile locale vor fi organizate „foarte bine” şi că vor fi „cele mai corecte alegeri”.

În replică, PSD i-a cerut demisia lui Marcel Vela. „Trebuie să demisioneze! Şmecheria cu suspendarea din Comisia pentru organizarea alegerilor nu merge! Ori eşti candidatul Marcel Vela, ori eşti ministrul de Interne Marcel Vela. Nu poţi fi şi candidat, şi şeful celor care veghează ca alegerile să se desfăşoare conform legii”, este mesajul PSD transmis pe pagina de socializare a formaţiunii.

Social-democraţii vorbesc despre folosirea poliţiştilor „ca agenţi electorali”. „Să foloseşti poliţiştii ca agenţi electorali pentru a te alege tu şi camarila ta este trafic de influenţă. Conform Codului penal. Domnule Vela, nu e mai cinstit să îi lăsaţi pe Duduieni să organizeze alegerile?!”, se mai arată în mesajul PSD.

 

+2 -0
se încarcă...