Jos masca în secțiile de votare

0

Alegătorii vor trebuie să-și dea masca jos de două ori în interiorul secțiilor de votare. Cel puțin așa reiese din circuitul de vot descris pe președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, într-un interviu acordat Agerpres.
Și asta în ciuda faptului că premierul Ludovic Orban afirma recent că nimeni nu va intra în secțiile de votare fără mască, autoritățile locale urmând a primi bani guvernamentali pentru a pune în aplicare această decizie.

„Dacă fiecare cetăţean respectă regulile, timpul nu ar trebui să fie afectat, pentru că nu vorbim de reguli foarte speciale. Vorbim de o dezinfectare normală, care se întâmplă pe întreg procesul electoral. Vorbim de o identificare de trei secunde, care s-a întâmplat de fiecare dată – identificarea în faţa operatorului de calculator. Timpul efectiv va fi la fel, doar că va trebui să îşi dea masca jos, să fie identificat. În aceleaşi condiţii, şi la preşedintele secţiei de votare. Din punctul nostru de vedere, aşa cum arată lucrurile, fluxul nu ar trebui să fie îngreunat de niciun fel”, a declarat Constantin-Florin Mituleţu-Buică, adăugând că același lucru se întâmplă și pe aeroporturi, la vamă, unde, de asemenea, se încalcă Legea 55, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Trei secunde îşi elimină masca”

„La aeroport se prezintă cetăţeanul, se duce în faţa ofiţerului de la vamă. Trei secunde îşi elimină masca, este identificat de către acesta. În două etape trebuie să fie această identificare: operator şi preşedinte. De două ori va trebui să facă această operaţiune de eliminare a măştii” , a mai spus șeful AEP.

Articolul 13 din Legea 55, la litera a), spune că: „pe durata stării de alertă, prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Afacerilor Interne se poate institui obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă”. Iar această măsură a fost instituită deja și chiar extinsă în unele părți ale țării și în spațiile deschise aglomerate.

Deja ai votat!
se încarcă...