Sere pline cu cannabis la Hârlău. Polițiștii au cărat zeci de saci de droguri toată noaptea

0

Captură incredibilă de droguri la Iaşi, în urma unei acţiuni nocturne ce a cuprins nu mai puţin de 18 percheziţii, relatează Ziarul de Iași. Oamenii legii au cărat toată noaptea zeci de saci cu droguri, din locaţii situate în judeţ, 40 de saci provenind numai de la una din acestea, în satul Feredeni – Deleni. Percheziţii au avut loc şi la casa, discoteca, clubul şi piscina deţinute de familia cunoscutului preot paroh Nicolae Zugravu de la Biserica „Sfânta Parascheva“ din Târgu Frumos, fiul acestuia fiind un membru important al reţelei.

Fiul preotului din Tg. Frumos a fost retinut pentru droguri. Audierile au ținut toată noaptea.

Oamenii legii au găsit două sere pline efectiv cu droguri: în localitatea Feredeni din comuna Deleni şi în municipiul Hârlău. Acestea aparţineau unui grup organizat de traficanţi de droguri care vindeau masiv în oraşele Hârlău, Târgu Frumos şi municipiul Iaşi, fiind „funcţionale“ încă din anul 2018.

În cursul zilei de ieri, cât şi pe parcursul nopţii trecute, poliţiştii Antidrog au cărat zeci de saci cu cannabis, vreo 40 numai de la sera din Feredeni. De asmenea, au fost audiate peste 10 persoane, urmând ca pe parcursul nopţii să fie băgaţi în arest cinci traficanţi. În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat peste 200 de kilograme de plante de cannabis, cocaină, Ecstasy, zeci de mii de euro, cât şi cântare şi alte obiecte folosite la distribuţia şi vânzarea drogurilor.

Captura mare a fost la Feredeni, sera fiind îngrijită de către Mihai Ceucă, el fiind unul dintre cei responsabil cu producţia. De asemenea, o altă seră a fost găsită în Hârlău, de aici fiind ridicată o cantitate mai mică de droguri, de ordinul a zeci de plante de cannabis. Tot în oraşul Hârlău, poliţiştii Antidrog au descins la un alt membru al grupării, la locuinţa lui Gabriel Machidon, unde au fost găsite cîteva zeci de grame de cocaină. Tot la Hârlău, poliţiştii au găsit cocaină şi la Dan Hanganu.

La Târgu Frumos, la un alt membru important al reţelei, Iulius Zugravu, fiul cunoscutului preot paroh Nicolae Zugravu, de la Biserica „Sfânta Parascheva“ din Târgu Frumos, a fost găsită o cantitate mică de cannabis, însă poliţiştii au ridicat din casa acestuia importante mijloace de probă care certifică suspiciunile procurorilor că era implicat în traficul cu droguri pe raza oraşului Târgu Frumos.

Fratele acestuia, Livius Zugravu, a avut aceleaşi probleme cu legea, cu drogurile, în urmă cu câţiva ani, cei doi deţinând cea mai cunoscută discotecă din oraş. Acesta a murit în anul 2016 în urma unui accident rutier.

În schimb, poliţiştii au făcut percheziţie inclusiv la domiciliul soţiei defunctului, la piscina, discoteca, clubul pentru copii cât şi sala de petreceri aparținând familiei parohului, însă nu au fost găsite droguri. Aceste locaţii, cred poliţiştii, erau folosite ca paravan pentru distribuţia de droguri.

 

 

Deja ai votat!