Alegerile parlamentare vor fi organizate pe 6 decembrie

0

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie 2020, a anunțat Constantin Florin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente.

Autoritatea Electorală Permanentă a pregătit un plan de hotărâri de guvern, care intră pe agenda suplimentară a şedinţei de guvern, de astăzi, transmite Mediafax.

„Da, aşa cum aţi văzut, alegerile parlamentare pentru Senat, Camera Deputaţilor, vor fi organizate în data de 6 decembrie. Vorbim în acest momente de un pachet de hotârâri de guvern prin care vom adopta, în primul rând, data alegerilor, în cel de-al doilea rând, calendarul pentru acest proces electoral şi hotărâre privind alocarea sumelor necesare bugetului alegerilor parlamentare, cât şi măsuri care vor fi luate pentru organizarea procesului electoral în condiţii bune.

Azi sunt programate a fi adoptate aceste hotărâri de guvern, pentru că pe data de 7 (n.r. septembrie), de luni, vom intra în calendar, în vederea organizării acestui proces electoral”, a transmis Constantin Florin Mitulețu-Buică.

Ludovic Orban a anunțat că Executivul va adopta pe 15 septembrie Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă prin care se vor reglementa măsurile de protecție împotriva COVID-19 care trebuie respectate în 27 septembrie, ziua alegerilor locale.

Premierul a explicat explicat pe 30 august, la B1TV, că în prezent, în România, este în vigoare HG prin care este reglementată starea de alertă până pe 15 septembrie, dată în care va fi adoptată o nouă Hotărâre de Guvern care va constitui de fapt baza pentru ordinul comun al mai multor miniştri care va reglementa desfăşurarea alegerilor locale.

De asemenea, prim-ministrul Ludovic Orban a precizat că este luată în calcul și varianta în care alegerile locale ar putea fi organizate „în sedii mai spaţioase”, un exemplu fiind amplasarea secțiilor de votare în sălile de sport, nu în sălile de clasă.

Deja ai votat!