Liderul unui ONG acuzat că întreţine relaţii sexuale cu minore

0

Liderul unui ONG ajunge să întrețină relații sexuale cu mai multe voluntare minore din cadrul organizației sale. Măcar o parte dintre fapte le sunt cunoscute autorităților locale cu care se află în parteneriat – dar nimeni nu intervine.

Situația e considerată o chestiune pur privată. O împletire de acțiuni abuzive și complicități tăcute, povestea ilustrează inacțiunea și nepăsarea din comunitățile românești atunci când vine vorba de violența împotriva femeilor și tiparele socio-culturale care o alimentează.

O investigație jurnalistică realizată de Dela0.ro indică faptul că președintele ONG-ului ar fi întreținut în ultimii doi ani de zile relații sexuale cu cel puțin patru voluntare minore din cadrul organizației sale. De unele dintre aceste relații, autoritățile locale – sau oameni politici din proximitatea lor – știau.

Sub coordonarea editorială a Dela0.ro, reporteri din șase redacții de presă scrisă (Info Sud-Est, Ziarul de Iasi, TVR Cluj, Átlátszó Erdély, Monitorul de Botosani și, desigur, publicația noastră) vor documenta și publica – până în primăvara anului 2021 – 16 materiale jurnalistice, în română și maghiară, care vor aborda subiecte din sfera violenței asupra femeilor.

Tema nu vizează, în sens extins, strict chestiunea agresiunii domestice – ci include, prin altele, unghiuri de interes public pentru abordarea judiciară a violenței asupra femeilor sau tiparele comunitare / culturale care influențează înțelegerea, producerea și perpetuarea fenomenului.

Ambiția proiectului Media X Files – coordonat editorial de Dela0.ro și realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent – CJI cu sprijinul financiar al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România – e să obțină o diversitate de abordări jurnalistice relevante în documentarea și relatarea subiectului.

Materialul integral poate fi accesat pe link-ul de mai jos:

„Am zis că-s niște bârfe”

 

Deja ai votat!