Minune! În România s-au vindecat într-o singură zi de COVID 44.991 de persoane

0
Condițiile din spitalele noastre nu sunt ca în spitalele moderne, de aceea epidemia de gripa e mult mai periculoasă

La mai bine de şase luni de la începutul crizei sanitare, România continuă să aibă probleme, în ceea ce priveşte comunicarea cifrelor COVID-19.

De la decese raportate de două ori şi corectate ulterior, la cifre anunţate cu greşeli, asupra cărora s-a revenit, nu o dată, buletinul zilnic al Grupului de Comunicare Strategică ne arată că, până să sperăm la o îmbunătăţire a sistemului sanitar românesc, avem probleme mari cu chestii, aparent, mult mai simple. Iar două statistici comunicate astăzi şi preluate de site-ul graphs.ro, care monitorizează datele COVID-19 în România, vorbesc de la sine.  În primul rând, România a reuşit să vindece, într-o singură zi, 44.991 de oameni de COVID!

Bineînţeles, acest „miracol“ a schimbat drastic şi raportul cazurilor active: le-a redus de la 49.760, câte au fost joi, la 17.622 astăzi! Explicaţia oficială pentru aceste cifre şocante la prima vedere? Ele au fost schimbate „ca urmare a revizuirii şi actualizării datelor“. Nu e clar însă cum o revizuire poate aduce, brusc, o schimbare de aproape 45.000 la capitolul celor vindecaţi, de pildă.  Oricum, ca un amănunt dătător de speranţe, astăzi, România a înregistrat cel mai mic număr de pacienţi internaţi la ATI, din 8 august încoace. Atunci, am avut 446 de bolnavi la Terapie Intensivă, astăzi avem 447, numărul fiind în scădere, pentru a doua zi la rând.

+1 -1
se încarcă...