21 de vietnamezi au fost depistaţi pozitiv la o firmă de construcții

0

Focar de coronavirus la compania Conest SA. 21 de muncitori vietnamezi din 52 au fost depistaţi pozitiv în urma testării la cerere venite din partea firmei. Cei simptomatici au fost internaţi la Spitalul CFR. Muncitorii vietnamezi locuiesc într-un cămin separat de cei români. Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică pentru a verifica dimensiunile focarului.

„Cele 21 de persoane depistate pozitiv la societatea respectiva vor fi evaluaţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi în funcţie de simptome vom decide ce e de făcut, cine va fi internat şi cine va merge în izolare”, a declarat prof.dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Ieri, cei 21 de muncitori depistați pozitiv au fost izolați iar astăzi, în urma evaluării efectuate de medicii Spitalului de Boli Infecțioase au fost internați la Spitalul CFR. Conducerea companiei ține permanent legătura cu medicii de la Spitalul CFR și potrivit lor, angajații depistați pozitiv au forme ușoare ale infecției cu COVID 19. Ceilalți 31 de angajați vietnamezi testați negativ au fost relocați într-un spațiu sigur din punct de vedere sanitar

+1 -0
se încarcă...