sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăNaționalCCR amână pronunțarea deciziei pe tema pensiilor speciale

CCR amână pronunțarea deciziei pe tema pensiilor speciale

Judecătorii CCR au decis, miercuri, amânarea soluționării sesizării făcute de Avocatul Poporului privind pensiile speciale. De asemenea a fost amânată şi decizia privind contestaţia preşedintelui Klaus Iohannis la legea educației naționale referitoare la identitatea de gen. Cele două contestații vor fi luate în discuție de către judecătorii CCR pe 28 octombrie.
Avocatul Poporului a atacat în luna iunie la Curtea Constituţională legea pentru impozitarea pensiilor speciale după ce Parlamentul a adoptat o lege care prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%.
Avocatul poporului, Renate Weber susține că legea prevede o supraimpozitare a acestor tipuri de pensii pentru că deja toate pensiile care depășesc 2000 de lei sunt impozitate de către stat.

Preşedintele contestă legea educației naționale referitoare la identitatea de gen.

În ceea ce privește contestația depusă de președintele Klaus Iohannis la legea educației naționale aceasta se referă la un articol care interzice referirea la identitatea de gen în școli și universități.
Președintele consideră că modificarea legii educației, în sensul interzicerii în unitățile de învățământ a activității în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, reprezintă o discriminare și o îngrădire a dreptului la libera exprimare. „Echivalează cu instituirea unei cenzuri a opiniilor/teoriilor în cercetarea teoretică pe tema identității de gen”, se arată în contestația formulată de Klaus Iohannis.
Legea educației naționale a fost modificată de către Parlament după introducerea unui amendament de către senatorul PMP, Vasile Cristian Lungu. Autorul amendamentului privind interzicerea activităților care răspândesc în școli și universități teoria sau opinia identității de gen, susține că nu vrea ca băieții care se prezintă drept fete să poată folosi dușurile și băile destinate persoanelor de sex feminin și nici ca aceștia să participe la competiții sportive pentru fete.
Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
0 ° C
0.6 °
-0 °
84 %
2.7kmh
92 %
sâm
-1 °
Dum
1 °
lun
3 °
mar
4 °
mie
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...