Student diagnosticat cu Covid la Suceava

Cu câteva zile înainte de începerea anului universitar, a apărut primul rezultat pozitiv de infectare cu SARS-CoV-2 la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Testarea Covid a studenților s-a efectuat în vederea ocupării locurilor în cămin, cu câteva zile înainte de începerea anului universitar. Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat, miercuri, că este vorba despre un student în anul I. Acesta este asimptomatic și se află în izolare acasă, în localitatea de domiciliu.

Universitatea decontează o parte din costul testării

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare”, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a declarat, miercuri, că testarea studenților care vor să se cazeze la căminele instituției academice este obligatorie și că USV decontează 200 de lei din costul testării.

Universitatea decontează și pentru testarea studenților care nu stau la cămin. Pentru aceștia nu este obligatoriu să verifice dacă sunt purtători ai noului coronavirus. În căminele USV ar urma să se cazeze, în perioada următoare, peste 1.100 de studenți. Capacitatea de cazare este de aproximativ 1.400 de locuri. Măsurile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2 au dus la împărțirea activității universitare între prezența fizică și online. Astfel încât într-o primă etapă vor sta în cămine circa 1.100 de studenți.

La USV sunt peste 10.000 de studenți și aproximativ 1.000 de cadre didactice și personal administrativ.

Deja ai votat!