vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalPercheziții la șeful Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor. Laurențiu Baranga și-ar fi...

Percheziții la șeful Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor. Laurențiu Baranga și-ar fi falsificat diploma de bacalaureat

Impostura începe să își arate adevărata dimensiune în România. Sunt percheziții la șeful Oficiului pentru Combaterii Spălării Banilor, Laurențiu Baranga. Acesta este vizat de o anchetă de înșelăciune. Anchetatorii au informații potrivit cărora oficialul și-ar fi falsificat diploma de bacalaureat (obținută la 32 de ani)  și, astfel, ar fi indus în eroare mai multe instituții publice.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei.

Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor instituții publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente. Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză„, a precizat Poliția Română.

Laurențiu Baranga a fost numit șeful Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor în septembrie, de premierul Ludovic Orban. El și-a dat deja demisia din funcție încă de joi, 8 octombrie.

Cine este Laurențiu Baranga

CV public al lui Baranga începe la vârsta de 32 de ani, când a absolvit bacalaureatul la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București, însă apoi a acumulat numeroase titluri și diplome, inclusiv doctor al Universității Valahia din Târgoviște și cursant la Colegiul Național de Apărare, ARACIS, Colegiul Național de Afaceri Interne.

În ultimii 11 ani, Laurențiu Baranga a fost director adjunct la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Născut în septembrie 1967, Baranga nu a trecut în CV-ul său niciun loc unde să fi lucrat până în anul 2008, când avea deja 41 de ani.

De altfel, Laurențiu Baranga a absolvit bacalaureatul la vârsta de 32 de ani, în anul 1999, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București. Până în acest an, acesta nu a trecut nimic în CV despre activitatea sa profesională. După încă 9 ani, Baranga a absolvit Facultatea de Management la Universitatea Ecologică, iar în anul 2011 obține titlul de Doctor în management la Universitatea Valahia, unde este, din 2012, conferențiar universitar la Facultatea de Științe și Inginerie din Alexandria.

Începând cu anul 2008, Laurențiu Baranga a acumulat mai multe titluri și cursuri postuniversitare, inclusiv la Colegiul Național de Apărare, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), Colegiul Național de Afaceri Interne. Baranga este și membru ARACIS, din 2012.

Laurențiu Baranga a candidat în 2012 din partea Forţei Civice la Senat în Vâlcea.

Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor este Unitatea de Informații Financiare a României (FIU) de tip administrativ, cu rol de lider în elaborarea, coordonarea și implementarea sistemului național de combatere a spălării banilor și finanțării terorismului.

Premierul Orban nu a explicat încă rațiunea numirii unei persoane care abia a absolvit liceul la 32 de ani în fruntea ORNISS (instituție care se ocupă cu secretele de stat) specialist la ARACIS (instituție ce acordă acreditari universităților) și șef la strategia combaterii spălării banilor în România.

Numirile pe criterii politice nu sunt noi în România și nici rețeta de a obține diplome și doctorate de persoane care sunt în politică abia după ce ajung pe un post înalt nu este nouă, ba este chiar o trăsătură comună la extrem de mulți politicieni ce provin din PSD și PNL.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
8.9 ° C
11.6 °
8.3 °
63 %
1.3kmh
31 %
joi
9 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...