Primarul de Iași, infectat cu coronavirus, la întâlniri publice cu 80 de persoane

0

Confirmarea infectării lui Mihai Chirica a apărut ieri, după ce edilul şef s-a testat, mai mulţi apropiaţi ai săi fiind pozitivi. Printre aceştia, doi dintre principalii săi colaboratori apropiaţi: viceprimarul Gabriel Harabagiu şi directorul de la Relaţii Publice, Vasile Tiron.

Mihai Chirica este asimptomatic şi a declarat că a început tratamentul specific la domiciliu. Interesant şi condamnabil este că primarul, deşi s-a testat de dimineaţă, fiind contact al unor pozitivi, s-a dus apoi la sediul SMURD Iaşi la o manifestare, la care au participat circa 80 de persoane, multe oficialităţi din lumea medicală. În plus, primarul a dat mâna cu reprezentanţii familiilor personalului SMURD decedat în ultimii ani, şi a împărţit plachete mai multor persoane.

În momentul în care ştirea a devenit publică, edilul tocmai intrase în direct la Radio Iaşi la o dezbatere cu Cosette Chichirău, dezbatere pe care anterior, în campanie, o refuzase. Ulterior, după încheierea emisiunii, Mihai Chirica a confirmat, într-un mesaj pe Facebook, faptul că a contractat virusul. „Vă anunţ că m-am izolat, mă simt normal şi că în următoarea perioadă voi urma schema de tratament recomandată de specialişti pentru a ţine boala sub control. Imediat ce medicii vor considera că m-am vindecat, mă voi întoarce la muncă”, este un fragment din mesajul primarului.

+2 -2
se încarcă...