Poliția Animalelor, înființată OFICIAL în România! Încep şi angajările

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, joi, că Guvernul a aprobat înfiinţarea Poliţiei Animalelor. Aceasta va avea 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari, dar şi autoutilitare. De asemenea, va avea structuri în toate judeţele.

„… Guvernul României a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, înfiinţarea Poliţiei Animalelor. O dorinţă a noastră a tuturor, un proiect care a fost supus unei dezbateri lungi, unei transparenţe publice. Am discutat cu toţi cei care sunt implicaţi în acest domeniu, cu asociaţii pentru protecţia animalelor, cu specialişti… Vom implementa, produce, promova şi adopta un proiect de lege extrem de important”, a declarat Vela.

Ministrul de Interne a afirmat că Poliţia Animalelor va fi funcţională în toate judeţele ţării. „Odată cu apariţia acestei ordonanţe în Monitorul Oficial, Poliţia Animalelor va fi operaţională, va avea 488 de angajaţi plus 88 de medici veterinari. Va avea structuri în toate judeţele. Vom aplica legea în acest domeniu în care România a fost extrem de deficitară. Aşadar, această veste aşteptată de mulţi iubitori de animale, este o realitate. În următoarele 60 de zile, este termenul de implementare, de angajare, de organizare a concursurilor, ea vă fi operaţională… Vom dota această structură la cel mai înalt nivel, pentru a interveni în timp operativ acolo unde este nevoie… Suntem alături de toţi iubitorii de animale, cum sper că şi ei să fie alături de noi pentru că acest proiect să fie un real succes, a detaliat Vela.

Deja ai votat!