AEP a stabilit modelul buletinelor de vot pentru parlamentare

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a adoptat hotărârea pentru aprobarea modelelor, a dimensiunilor şi a condiţiilor de tipărire în cazul buletinelor de vot care vor fi folosite pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, actul normativ fiind publicat în Monitorul Oficial.

Totodată, a fost stabilit și modelul buletinelor de vot prin corespondenţă.

De asemnea, AEP a decis modul în care se imprimă patrulaterele conţinând candidaturile, tipul şi mărimea fonturilor utilizate, paginile care vor fi imprimate şi cele care vor rămâne albe, dimensiunile buletinelor de vot şi dimensiunea spaţiului grafic în care se va încadra semnul electoral.

Pentru asigurarea accesului egal la buletinul de vot, imprimarea patrulaterelor pe buletinele de vot va fi făcută începând cu prima pagină interioară. Ținând cont de numărul diferit de candidaţi ce poate fi înscris în patrulatere, în funcţie de tipul competitorului electoral, dimensiunile patrulaterelor vor avea aceeaşi mărime raportat la tipul competitorului electoral.

Astfel, dimensiunea patrulaterelor în care se vor imprima candidaturile şi numărul patrulaterelor de pe fiecare pagină vor fi stabilite de către biroul electoral de circumscripţie, în funcţie de numărul candidaturilor definitive.

Deja ai votat!