Președintele: „Poate reușim până în vara anului viitor să terminăm de tot cu această pandemie”

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat duminică call center-ul DSP Bucureşti, la Arena Naţională. Șeful statului a declarat după încheierea vizitei că măsurile luate de autorități încep să dea rezultate, numărul infecțiilor noi încetând să mai crească.

„Devine din ce în ce mai evident că măsurile de restricție care au fost luate de Guvern și de autorități încep să dea primele rezultate. Numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut de cel puțin două săptămâni, deci suntem pe un platou. Însă, din păcate, vedem că spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate. Totuși, prea mulți români bolnavi ajung într-o stare gravă sau foarte gravă în spitale”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a făcut apel la solidaritate cu personalul din prima linie, care se confruntă cu cazurile cele mai dificile.

„Haideți să fim cu toții solidari cu sutele și miile de voluntari care lucrează, cu miile de medici, personal medical, care lucrează enorm – enorm – pentru a trece România peste această pandemie. Cred că suntem chiar obligați să fim solidari cu ei și să respectăm normele care sunt impuse, fiindcă, în acest fel, reușim realmente să salvăm vieți și vom reuși, dacă respectăm aceste măsuri, să avem sărbători fără restricții suplimentare”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a vorbit despre strategia de vaccinare anunțată de guvern și despre vaccinurile care încep deja să fie transportate, așteptând autorizarea finală de a putea fi folosite.

„Guvernul a aprobat strategia de vaccinare. Ea a fost deja făcută publică. Domnul ministru al Sănătății a început deja să explice public cum vor merge lucrurile. Vor continua aceste explicații publice. Din media internațională cu siguranță ați aflat că deja sunt efectiv pregătite primele tranșe de vaccin și sperăm la începutul anului viitor să le avem și aici, în România, și să începem cu personalul medical, inclusiv studenții voluntari. Am discutat cu domnul ministru să-i prindem în rândul personalului medical, ca să poată continua munca pe care o fac cu multă dăruire și pentru ca să își poată continua pregătirea, inclusiv la patul bolnavului. După ce trecem cu bine și de campania de vaccinare, să terminăm cu această pandemie. Poate reușim până în vara anului viitor să terminăm de tot cu această pandemie”, a mai spus președintele.

Deja ai votat!