Președintele PMP, Eugen Tomac, renunţă la funcție după ce partidul a ratat intrarea în Parlament

Președintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a demisionat din funcție după ce PMP a ratat intrarea în Parlament, nereuşind să treacă de pragul electoral.

”Vreau să le mulțumesc tuturor cetățenilor români care în condiții de criză de sănătate s-au prezentat la vot. Vreau să le mulțumesc din suflet celor care au votat pentru PMP, știm că pentru dumneavoastră a însemnat enorm acest gest pe care l-ați făcut. Considerăm că în democrație este absolut esențial să privim cu realism spre realitate. Am avut județe în care am obținut scoruri extraordinar de bune, în altele scoruri mai puțin bune”, a declarat Tomac

Potrivit liderului demisionar, PMP ar fi obţinut 4,94% din voturi, fiind depuse 1.090 de contestaţii referitoare la rezultatele din secţiile de votare.

Interimatul funcţiei va fi asigurat de Marius Paşcan, până la organizarea unui congres.

Am avut o ședință lungă cu colegii din PMP și pentru că sunt conștient că ne doream cu toții un rezultat mai bun, am luat decizia de a-i anunța pe colegii mei că îmi asum acest rezultat. Prin urmare, pentru că-mi asum acest rezultat, mi-am depus demisia din funcția de președintele al PMP și colegul meu Marius Pașcan va prelua interimatul. În cel mai scurt timp vom organiza un Congres.”, a spus Eugen Tomac.

Deja ai votat!