Incident grav: Pacientă de la Terapie Intensivă moartă după ce ar fi fost detubată din greşeală de către un brancardier

0

Incident grav la Spitalul ”Victor Babeş” din Bucureşti. O femeie a murit, după ce ar fi fost detubată din greşeală de către un brancardier, iar poliţiştii şi procurorii au demarat o anchetă.

”În seara de 10 decembrie, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din Sectorul 3. Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanşat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a transmis, joi seară, Poliţia Capitalei.

Se fac cercetări în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul, urmând a fi dispusă şi necropsia.

Femeia era internată la Terapie Intensivă şi ar fi fost detubată din greşeală de către un brancardier care ar fi confundat saloanele.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti să facă o evaluare a procedurilor operationale de lucru şi a atribuţiilor din fişele de post la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Bucureşti.

“Este o primă evaluare si în funcție de cele constatate vor fi luate ai alte măsuri, dacă se impun, in conformitate cu atributiile legale ce revin reprezentantilor Ministerului Sănătății”, au precizat reprezentanții instituției.

Deja ai votat!
se încarcă...