Negocieri pentru noua coaliţie de guvernare

0

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ieri că va exista un acord între partidele care vor forma coaliţia de guvernare, menţionând că negocierile care vor începe sâmbătă se vor derula pe mai multe paliere, vizând programul şi structura Executivului şi nivelul parlamentar, relatează Agerpres.

Ieri dimineaţă, liderii PNL, USR PLUS şi UDMR s-au întâlnit, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, pentru a discuta despre formarea unei coaliţii de guvernare.

„A fost practic începutul discuţiilor. Cred că au comunicat şi partenerii noştri. Deci, am luat decizia să formăm împreună o coaliţie care să genereze o majoritate parlamentară de centru-dreapta pentru formarea unui Guvern. România are nevoie într-un termen cât mai rapid de învestirea unui Guvern care să rezolve toate problemele grave cu care se confruntă România, de la pandemie până la pregătirea absorbţiei fondurilor europene de care va beneficia România şi marile reforme ale sistemelor publice”, a afirmat Orban, la sediul PNL.

Liderul PNL a susţinut că deocamdată „nu a existat niciun fel de discuţie legată de repartizarea de portofolii”.

„Am discutat lucruri care ţin de cadrul general, de voinţa de a forma o majoritate de centru-dreapta şi de calendarul negocierilor. Sigur că şi în discuţia cu preşedintele României, Klaus Iohannis, şi, ulterior, în discuţiile pe care le-am avut, ne dorim să finalizăm cât mai repede posibil această negociere, astfel încât să se ajungă la învestirea Guvernului în conformitate cu majoritatea parlamentară dată de voinţa cetăţenilor”, a completat Ludovic Orban.

El a precizat că doreşte formarea unui Guvern cu număr redus de ministere. „Un Guvern în care să nu înfiinţăm ministere pentru portofolii şi care să aibă un număr cât mai redus de ministere, 16, 17, 18 ministere, astfel încât să existe cu adevărat ministere care să aibă competenţe serioase şi, mai ales, capacitatea practică de a pune în aplicare programul de guvernare”, a afirmat liderul PNL.

 

Deja ai votat!
se încarcă...