Şeful CJ Iaşi, liberalul Costel Alexe, acuzat de DNA de luare de mită

0
Costel Alexe în vizită la Stânca, pe vremea când era ministrul mediului

DNA cere Procurorului General să îl sesizeze pe președintele Iohannis pentru încuviințarea urmăririi penale a lui Costel Alexe, fost ministru PNL al Mediului și actual șef al Consiliului Județean Iași, potrivit unui comunicat de presă. În comunicatul oficial nu apare numele lui Alexe, dar surse judiciare au declarat pentru site-ul G4Media.ro că este vorba despre fostul ministru liberal al Mediului.

Procurorii DNA îl acuză pe Alexe, unul dintre cei mai influenți lideri PNL, că ar i-ar fi cerut direct managerului unui combinat siderurgic produse din tablă în schimbul alocării către respectivul combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Produsele care ar fi fost cerute de Alexe – 22 tone de tablă (cu valoare de circa 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa, potrivit procurorilor DNA.

Costel Alexe a fost deputat și ministrul Mediului în guvernul Orban. El a renunțat la portofoliul ministerial pentru a candida la șefia Consiliului Județean Iași la alegerile locale din 27 septembrie.

Alexe este și artizanul transferului de la PSD la PNL a lui Mihai Chirica, primarul Iașului, mutare contestată puternic de mulți membri PNL.

Şeful PNL Iași, Costel Alexe, se declară surprins de acuzații. Prima reacţie a apărut sub forma unui comunicat de presă.

„Am aflat cu surprindere și am luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție privind propunerea începerii urmăririi penale îndreptată împotriva mea. Vreau să precizez următoarele:

Am încredere în actul de justiție și îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii.

Nu voi face nicio referire publică la această situație în acest moment al demersului judiciar, dar vă asigur că în perioada următoare voi studia acuzațiile care îmi sunt aduse și voi oferi toată cooperarea și transparența mea în fața organelor judiciare”, ae arată în comunicatul trimis de Alexe.

Surse din PNL susţin că aceasta nu este singura problemă cu care se confruntă liderul liberal. Potrivit surselor citate, Costel Alexe ar fi divorţat săptămâna trecută de soţia lui, Raluca.

Izbitoare este asemănarea acestui divorţ cu un altul notoriu la Iaşi, în circumstanţe asemanatoare: cel al lui Gheorghe Nichita, înaintea reţinerii fostului primar. Asta dacă nu ar putea fi vorba de un divorț aranjat, tocmai pentru a se pune la adăpost averea familiei.

Deja ai votat!
se încarcă...