Platforma online pentru înscrierea la vaccinare, afectată de probleme tehnice

Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță ca platforma online de înscriere la vaccinarea împotriva Covid este blocată, luni dimineață, de probleme tehnice.

„Precizăm că platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineață.

Echipa de dezvoltare a platformei lucrează în acest moment astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil”, a transmis STS într-un comunicat.

„În urma analizei tehnice s-a constatat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare. Specialiștii STS colaborează cu echipa tehnica ce gestionează RENV pentru remedierea situației”, a adăugat serviciul.

Numărul persoanelor care au primit prima doză de imunizare împotriva COVID, a crescut cu doar 7.000 duminică, până la un total de peste 203.000 la nivel național. Între timp, aproape 900 de cadre medicale au primit cea de-a doua doză, ceea ce le va asigura, în câteva zile, cel mai ridicat grad de protecție timp de 6 luni, din câte știe la acest moment. Reacțiile adverse, aproape 700 până acum, au rămas minore și comune.

Marile oraşe nu mai au locuri pentru a doua etapă a imunizării

În orașe mari – precum București și Cluj – nu mai sunt locuri, la acest moment, pentru cea de a doua etapă a imunizării. Ministrul Sănătății spune că soluţia va fi realocarea de doze, atunci când vor fi disponibile. Potrivit lui Vlad Voiculescu, platforma de înscriere pentru vaccinare sigur va fi îmbunătăţită. Săptămâna aceasta, vor fi incluşi oamenii fără adăpost, copiii cu handicap şi aparţinătorii lor.

Pacienții cu boli cronice vor putea fi programați pentru imunizare de orice medic care îi are în grijă, nu doar de cel de familie, a anunțat Serviciul de Telecomunicații Speciale. Conform STS, peste 200.000 de persoane din etapa a a doua au fost programate pentru vaccinare până ieri. Mai mult de jumătate sunt sunt persoane cu vârste de peste 65 de ani.

Angajaţii grădiniţelor au prioritate la vaccinare

Ministerul Educației a cerut fiecărei școli să desemneze o persoană autorizată, care va face înscrierea cadrelor didactice și personalului auxiliar. Prioritate vor avea angajații grădinițelor, unde copiii nu poartă mască.

Coordonatorul campaniei de vaccinare crede că trebuie făcută o listă de aşteptare la fiecare centru de vaccinare, astfel încât dacă o persoană nu se poate prezenta atunci când s-a programat să fie chemate altele – înscrise tot în etapa a doua – pentru ca dozele de vaccin să nu fie aruncate. Valeriu Gheorghiţă a adăugat, la acest moment este prudent să fie respectate măsurile de prevenţie, inclusiv de persoanele vaccinate anti-COVID. Este necear un nivel de imunitate colectivă de 60-70% din populaţie.

 

Deja ai votat!