marți, martie 19, 2024
AcasăNaționalSindicatele învățământ, numite structuri cvasi-mafiote, se retrag din proces

Sindicatele învățământ, numite structuri cvasi-mafiote, se retrag din proces

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a anunțat că a câștigat procesul cu o organizație sindicală, care l-a dat în judecată fiindcă a spus că sindicatele sunt structuri cvasi-mafiote.

De fapt, conform lui Funeriu, sindicatul pur și simplu s-a retras din proces după ce a cerut să prezinte declarațiile de avere ale șefilor și cheltuielile sindicatului.

În apărarea sa scrisă, Daniel Funeriu arată că Laviniu Lăcustă, liderul USLIP Iași, sindicatul care l-a dat în judecată, a spus despre el că “este la nivelul omului de Neanderthal”.

“Această afirmație, făcută explicit și fără niciun spirit vădit de glumă sau figură de stil, este total neadevărată: subsemnatul nu a vânat niciodată și nu s-a hrănit niciodată cu rinocer (așa cum este documentat că ar fi făcut omul de Neanderthal) iar omul de Neanderthal nu avea cunoștințele necesare elaborării unei teze de doctorat în chimie supramoleculară și nici dezvoltarea unor tehnici speciale de biochimie, așa cum subsemnatul a făcut“, le-a transmis Funeriu judecătorilor.

Fostul ministru a explicat și de ce a asociat sindicatele cu structurile cvasi-mafiote.

“Petentul afirmă în nennumărate rânduri că respectă legea, deci nu i se potrivește sintagma de “structură cvasi-mafiotizată”. Niciunde nu am spus sau sugerat că nu ar respecta legea, dar subliniez că am spus ”cvasi-mafioți” nu ”cvasi-borfași” pentru că mafiile se deosebesc fundamental de borfașii ordinar.

Un exemplu ilustrativ în acest sens este propunerea legislativă de scoatere a liderilor sindicali de sub oblibgația de a completa declarații de avere, propunere făcută exact de fostul secretar general al FSLI, federație din care face parte petentul .

Aceste elemente arată că opinia corectă este cea exprimată de mine, anume că ”sindicatele sunt structuri cvasi-mafiote”, nu formate din ”cvasi-borfași” așa cum, prin cererea de chemare în judecată afirmă petentul că aș fi afirmat“, mai scrie Funeriu.

Fostul ministru a arătat căceea ce s-a întâmplat cu legislația în domeniul educației din 2012 încoace “este exact expresia acestui modus operandi ”mafiot”: sub impulsul unor lideri sindicali deveniți miniștri și/sau senatori s-au modificat legi în interesul financiar al sindicatelor“.

Daniel Funeriu a scris pe Facebook că Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi și-a retras cererea de chemare în judecată după ce le-a cerut să-și prezinte declarațiile de avere.

În consecință, USLIP va plăti avocatei lui Funeriu, Roxana Iliescu, 3.700 de lei, cheltuieli de judecată.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
3.8 ° C
4.3 °
3.6 °
48 %
6.9kmh
42 %
mar
5 °
mie
6 °
joi
7 °
vin
8 °
sâm
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...