Deputatul Iulian Bulai, amendat cu 5.000 de lei de CNCD pentru postarea în care a făcut-o „mamă surogat” pe Fecioara Maria

Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării l-a amendat cu 5.000 de lei pe deputatul USR Iulian Bulai, pentru afirmațiile din decembrie 2019 potrivit cărora Isus provine „dintr-o familie foarte ciudată, cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”. Bulai spune că îi pare rău în continuare pentru această formulare, care nu este „cea mai fericită”, dar că nu crede că „există un singur mod de a-ți manifesta credința și nici că acel unic mod trebuie impus altora”.

„Fecioara Maria este o mamă surogat”

Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării l-a amendat cu 5.000 de lei pe deputatul USR Iulian Bulai. Preşedintele CNCD, Asztalos Csaba, a afirmat, pentru News.ro, că amenda vine în urma postării făcute pe Facebook la finalul anului 2019 de către deputatul USR, care compara comunitatea de acum 2.000 de ani din Betleem cu comunităţile „eşuate” din România de astăzi, iar despre Fecioara Maria spunea că este „o mamă surogat” .
Deputatutul USR a reacționat pe Facebook, spunând că a aflat din presă despre sancțiunea primită de la CNCD, până la acest moment nefiindu-i comunicată în mod oficial.
  • „Bănuiesc că sancțiunea privește o postare de acum mai bine de un an despre Fecioara Maria. Sunt un creștin catolic practicant, iar viața mea a fost și este puternic influențată de valorile credinței mele. Intențiile mele din acea postare nu au fost, în niciun caz, de a jigni pe cineva.
  • Am înțeles, încă de pe atunci, că e posibil ca formularea mea să nu fi fost cea mai fericită și mi-am cerut scuze la momentul respectiv și pentru formularea în cauză, și pentru interpretările distorsionate la care ar fi putut da naștere. Continuă să-mi pară rău. În același timp, însă, nu cred că există un singur mod de a-ți manifesta credința și nici că acel unic mod trebuie impus altora. Trebuie să ne putem trăi împreună și diferit credințele noastre. Și să-i iertăm pe cei care greșesc fără voie”, a scris Bulai.
El mai spune că, întrucât nu a primit o informare oficială cu privire la sancțiune, nu știe motivația CNCD, iar când va fi informat pe cale oficială și va afla mai multe detalii, va reveni, dacă e nevoie, asupra acestui subiect.
Deja ai votat!