Pacienți arși de vii la Institutul “Matei Balș”

0
1,220

Un incendiu a izbucnit în această dimineață, după ora 05:00, la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Aproape 100 de persoane internate au fost evacuate. Ministerul Sănătății și ISU anunță decesul a trei persoane.

Din informațiile preliminare, patru pacienți au decedat la parterul pavilionului unde s-a produs incendiul. Aceștia au fost găsiți carbonizați, în timp ce o altă persoană ar fi resuscitată, scrie G4Media.

Incendiul, izbucnit la Pavilionul 5 de la Institutul Matei Balș, a fost stins după intervenția pompierilor. Pacienții, bolnavi de COVID-19 în diverse stadii, aproximativ 100 la număr, au fost evacuați de urgență și transportați la alte spitale, notează sursa citată.

„La nivelul ISU București Ilfov a fost declansat Planul Rosu. Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de clădire cu regim de inaltime P+3, pe doua laturi. Au fost constituite echipe de cautare si salvare a persoanelor si se realizeaza evacuarea lor. Potrivit informațiilor furnizate, în clădire se aflau aproximativ 100 de persoane”, se arată într-un comunicat al ISU București Ilfov, publicat de G4 Media.

Matei Balș este centrul de excelență și primul spital din România care a tratat cazuri COVID-19. Incendiul de la spitalul Matei Balș din Capitală este a doua tragedie care are loc într-un spital din România, după ce, în luna noiembrie, un incendiu a izbucnit la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț. Zece oameni au murit în noaptea tragediei.

„Incendiul este stins, nu se mai observă flacăra. Au fost degajări mari de fum pe casa scării de la parter către ultimul nivel”, a anunțat Inspectatorul pentru Situații de Urgență.

Foto: GSP

Deja ai votat!