sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăNaționalPacienți arși de vii la Institutul “Matei Balș”

Pacienți arși de vii la Institutul “Matei Balș”

Un incendiu a izbucnit în această dimineață, după ora 05:00, la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Aproape 100 de persoane internate au fost evacuate. Ministerul Sănătății și ISU anunță decesul a trei persoane.

Din informațiile preliminare, patru pacienți au decedat la parterul pavilionului unde s-a produs incendiul. Aceștia au fost găsiți carbonizați, în timp ce o altă persoană ar fi resuscitată, scrie G4Media.

Incendiul, izbucnit la Pavilionul 5 de la Institutul Matei Balș, a fost stins după intervenția pompierilor. Pacienții, bolnavi de COVID-19 în diverse stadii, aproximativ 100 la număr, au fost evacuați de urgență și transportați la alte spitale, notează sursa citată.

„La nivelul ISU București Ilfov a fost declansat Planul Rosu. Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de clădire cu regim de inaltime P+3, pe doua laturi. Au fost constituite echipe de cautare si salvare a persoanelor si se realizeaza evacuarea lor. Potrivit informațiilor furnizate, în clădire se aflau aproximativ 100 de persoane”, se arată într-un comunicat al ISU București Ilfov, publicat de G4 Media.

Matei Balș este centrul de excelență și primul spital din România care a tratat cazuri COVID-19. Incendiul de la spitalul Matei Balș din Capitală este a doua tragedie care are loc într-un spital din România, după ce, în luna noiembrie, un incendiu a izbucnit la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț. Zece oameni au murit în noaptea tragediei.

„Incendiul este stins, nu se mai observă flacăra. Au fost degajări mari de fum pe casa scării de la parter către ultimul nivel”, a anunțat Inspectatorul pentru Situații de Urgență.

Foto: GSP

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19 ° C
21.6 °
18.3 °
80 %
1.8kmh
2 %
sâm
32 °
Dum
26 °
lun
24 °
mar
26 °
mie
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei să ai o scuză când te întreabă poliţia de ce ai parcat neregulamentar, poţi să spui că ai dat maşina la gunoi.

EDITORIAL

Așteptată cu mare interes de către botoșăneni, prima întâlnire de lucru dintre Doina Federovici și Valeriu Iftime a debutat cu felicitări reciproce, pricinuite de...

EPIGRAMA ZILEI

În week-end, la o agapă, A schițat o lege bună : Măcar o dată pe lună Să consume lumea ... apă !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...