Încă un deces în urma incendiului de la “Matei Balș”. Bilanțul a ajuns la 9 victime

Încă un deces în urma incendiului de la Institutul Matei Balș. Bilanțul a ajuns la 9 victime. Este vorba de o pacientă în vârstă de 70 de ani, transferată, după incendiu, la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota. Femeia era în stare gravă, avea Covid și era intubată.

„Ministerul Sănătăţii a fost informat, în această dimineaţă, despre un deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase «Matei Balş» din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie”, a precizat sursa citată.

Potrivit ministerului, este vorba despre o pacientă în vârstă de 70 de ani, transferată după incendiu la Spitalul de Urgenţă „Prof. dr Dimitrie Gerota” şi care era internată în Secţia de Terapie intensivă.

„Pacienta se afla în stare gravă, fiind intubată, prezenta comorbidităţi şi era diagnosticată cu infecţie cu SARS-CoV-2. În această situaţie, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului”, a indicat Ministerul Sănătăţii.

Sunt în continuare pacienți care sunt internați la ATI în 11 spitale din Capitală, care sunt monitorizați de către medici.

De asemenea, mai sunt 11 pacienți în stare stabilă internați la Spitalul “Sf. Ioan” din București.

La Spitalul “Victor Babeș” sunt 4 pacienți internați, doi dintre ei putând fi externați în zilele următoare.

Alte două persoane sunt internate la ATI la Spitalul Militar. Unul dintre cei șase pacienți internați la “Victor Babeș”, care este în stare gravă iar medicii spun că este foarte probabil ca starea sa să se agraveze în zilele următoare.

Și la “Marius Nasta” este un pacient internat care este intubat.

Deja ai votat!