Rechizitoriul primarului de Iași. Limuzine Skoda nou nouțe la Primărie, rable la Poliția Locală

0
Mihai Chirica, primarul PNL de Iași

Dosarul Skoda, în care primarul Mihai Chirica este trimis în judecată, abordează două probleme: licitația și contractul ilegal încheiat pentru achiziționarea mașinilor, dar și demersurile făcute de șefii Primăriei Iași pentru a ascunde ilegalitățile, după ce Parchetul și Curtea de Conturi au intrat pe fir.

În rechizitoriu se vorbește și despre presiuni: șefii municipalității țipau la funcționari sau le ofereau prin telefon „sugestii imperative” pentru a fabrica documente care să îi acopere.

Mihai Chirica s-a implicat direct în acțiunea de spălare a urmelor, declanșată după ce Curtea de Conturi și Parchetul au început să ceară informații și documente.

Pentru a ascunde afacerea au inventat un schimb de autoturisme între Primăria Iași și Poliția Locală: 4 limuzine Skoda nou nouțe pentru o Dacia Break, o Dacia Supernova, un Espero și un Hyundai. Doar ultimul autoturism avea acte și se putea deplasa pe roți.

Șoferii primăriei și funcționarii audiați au confirmat că mașinile Skoda au fost folosite doar de șefii primăriei și niciodată de Poliția Locală. Primăria a plătit și numere preferențiale pentru primar, viceprimari și secretarul CL. 7IAȘI prezintă în exclusivitate detaliile cele mai importante din rechizitoriul de 80 de pagini prin care primarul Mihai Chirica a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

Deja ai votat!
se încarcă...