Examenele naționale vor fi cu prezență fizică

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a declarat că a iniţiat discuţii la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru că, dacă vor exista localităţi carantinate la momentul susţinerii examenelor naţionale, să se ia în considerare excepţia pentru susţinerea acestor testări, cu prezenţă fizică şi la datele stabilite.

„Profit de orice ocazie pentru a îndemna încă o dată la maximă responsabilitate, la respectarea strictă a regulilor pentru a diminua şansele de a ajunge în această situaţie, să depăşim 6 la mie. Dacă totuşi se depăşeşte 6 la mie, se suspendă orice activitate şcolară, din păcate, nu este nimic de discutat aici. Cu o singură excepţie, (…) am iniţiat deja discuţiile la nivelul CNSU pentru a lua în considerare derularea examenelor naţionale cu prezenţă fizică la datele stabilite”, a afirmat duminică ministrul Câmpeanu, într-o intervenţie la Digi 24.
El a adăugat că „nu va exista niciun elev în această ţară care să nu poată susţine examene naţionale indiferent de situaţia epidemiologică. Aceste examene sunt de maximă importanţă, definitorii pentru viitorul oricărui tânăr. Va exista înţelegere şi asigur orice elev că examenele se vor da la datele planificate cu prezenţă fizică”, a mai subliniat ministrul Educaţiei.
Deja ai votat!