marți, septembrie 27, 2022
AcasăNaționalPrima tranșă de vaccin Johnson & Johnson va ajunge în România în...

Prima tranșă de vaccin Johnson & Johnson va ajunge în România în a doua jumătate a lunii aprilie

Prima tranșă de vaccin Johnson& Johnson – al patrulea vaccin împotriva COVID-19 care a primit autorizare de punere pe piață în Uniunea Europeană – va ajunge în România în a doua jumătate a lunii aprilie, a declarat marți coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Potrivit medicului militar, prima tranșă va fi una simbolică, de câteva zeci de mii de doze.
Vaccinul se administrează într-o singură doză, iar Valeriu Gheorghiță afirmă că este ideal pentru administrarea în caravanele mobile în mediul rural și în zonele greu accesibil, dar asta nu înseamnă că nu va putea fi accesat și de restul categoriilor.
El spune că încă nu a fost luată o decizie finală privind strategia de vaccinare cu acest vaccin legat de categoriile de persoane eligibile, ținând cont că este recomandat celor cu vârsta de peste 18 ani.
În 11 martie, Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat autorizarea pentru folosire în Uniunea Europeană a vaccinului Johnson&Johnson. Serul se administrează într-o singură doză.
Vaccinul, care este recomandat pentru persoanele peste 18 ani, este al patrulea care a primit autorizare de punere pe piață în UE, după Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca.
Comisia Europeană a precontractat 400 de milioane de doze de vaccin Johnson&Johnson.
Testele clinice făcute pe 44.000 de voluntari din SUA, Africa de Sud și America Latină au arătat că vaccinul are o eficiență de 67%.
Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
16.6 ° C
16.6 °
13.9 °
69 %
1.7kmh
10 %
mar
22 °
mie
22 °
joi
22 °
vin
24 °
sâm
28 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De pe vremea când mai puneau și alții mâna pe colac.

EDITORIAL

Dintotdeauna a existat o presiune zdravănă pe bugetul de stat, însă în aceste zile se pare că s-a atins un maxim greu de egalat....

GÂNDUL ZILEI

Dac-ar fi de definit Epigrama, ca idee, E un foc bine-ntețit Concentrat într-o scânteie! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...