spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăNaționalPropunerile autorităților: Carantină în weekend și mall-uri închise

Propunerile autorităților: Carantină în weekend și mall-uri închise

Numărul cazurilor de COVID-19 creşte de la o zi la alta. Opt judeţe şi Capitala sunt deja în scenariul roşu. Oficialii exclud varianta unui lockdown, însă s-ar putea impune noi restricţii precum închiderea mall-urilor. În weekend după ora 18.00 s-ar putea ieşi din casă doar cu declaraţie pe proprie răspundere.

Evoluţia pandemiei i-a băgat în şedinţă în weekend pe oficialii care gestionează criza: premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna, şeful DSU Raed Arafat şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Raed Arafat, şef DSU a declarat că „Această ședință a fost numai pentru a analiza, a dezbate de fapt cu toții care sunt în jurul mesei. Astăzi nu s-a luat nicio decizie.”

„Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou in lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că NU”, a anunţat pe facebook şi premierul.

Şi dacă despre o carantină totală nu poate fi vorba, tot mai multe voci vorbesc despre restricţii dure. Carantina s-ar putea extinde pentru zilele de weekend, potrivit unor surse guvernamentale. După ora 18 ar putea fi nevoie de declaraţie pe proprie răspundere pentru a ieşi din casă.

O altă propunere a specialiştilor ar fiînchiderea mall-urilor în weekend. O decizie similară a fost luată în Timişoara, dar premierul s-a opus în urmă cu două săptămâni extinderii acestei măsuri în toată ţara.

Florin Cîţu, premier: Au fost propuneri cu mai multe restricții, nu le am acceptat. De închiderea mall-urilor în weekend, nu mergem în direcția asta.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate peste 4.000 de cazuri noi de COVID 19 la nivel naţional, cu un record de 1334 de persoane internate a ATI.

Aproape un sfert din cazuri au fost în Bucureşti. Dacă se păstrează acest trend, Capitala va trece, până la mijlocul săptămânii viitoare, de pragul de 6 infectări la mia de locuitori. Alte opt judeţe sunt deja în scenariul roşu şi 24 sunt în scenariul galben. Doar 10 judeţe au mai rămas verzi.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...