vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalExerciţiu comun al forţelor armate române şi americane

Exerciţiu comun al forţelor armate române şi americane

Forțele pentru operațiuni speciale ale Escadrilei 352 și cele ale Brigăzii 41 Artilerie Terestră au efectuat cu succes o nouă inserare rapidă pe cale aeriană (HIRAIN) a sistemului de rachete cu mobilitate ridicată (HIMARS), în apropiere de Constanța, în România, în data de 10 aprilie 2021.

Colonelul Marc V. LaRoche, comandant adjunct al Comandamentului pentru Operațiuni Speciale în Europa, a declarat că „această repetare a operațiunii HIMARS, efectuată într-un interval de timp mai scurt, a amplificat nu numai relația noastră unică și solidă cu aliații NATO și cu alți parteneri din teatrul de operațiuni, ci a evidențiat și caracterul letal sporit al capacității și mijloacelor pe care forțele de operațiuni speciale (SOF) le pun la dispoziția forțelor întrunite, în special în situațiile în care suntem parteneri cu unitățile noastre convenționale în operațiuni pentru toate domeniile”.

Echipajul forțelor de operațiuni speciale aeriene a încărcat sistemul de rachete HIMARS în aeronava MC-130J Commando II, la baza aeriană Ramstein, împreună cu partenerii de la Forțele Terestre ale S.U.A. din Europa, ca parte a unei misiuni de inserare rapidă în România, cu simulare de tragere și întoarcere la baza din Germania.

Activitățile HIRAIN demonstrează abilitatea Comandamentului Forțelor Armate ale S.U.A. din Europa de a efectua, rapid, trageri precise cu rază lungă de acțiune în teatrele de operațiuni, la momentul și la locul ales de noi, prin utilizarea forței dinamice și a capacității de tragere de tip „cross-domain” împreună cu aliații și partenerii noștri NATO.

Colonelul Daniel Miller, Comandantul Brigăzii 41 Artilerie Terestră, a precizat că „acest tip de exercițiu comun care combină tragerile precise cu rază largă de acțiune ale Brigăzii 41 Artilerie Terestră cu mobilitatea Escadrilei 352 Operațiuni Speciale creează un mijloc flexibil care poate fi dislocat oriunde în Europa, într-un timp foarte scurt, ca sprijin pentru apărarea colectivă a aliaților și partenerilor noștri NATO.”

Interoperabilitatea combinată a unităților și mijloacelor Comandamentului pentru Operațiuni Speciale în Europa (SOCEUR) și ale Forțelor Terestre ale S.U.A. din Europa (USAREUR) este esențială alternativelor flexibile și letale de care dispune Comandamentul Forțelor Armate ale S.U.A. din Europa. Astfel de misiuni permit militarilor să se antreneze în eșalonul operațional și tactic, în calitate de forțe întrunite, combinate cu forțele de operațiuni speciale, creând condiții pentru operațiuni mai ample, convenționale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.3 °
25 %
2.1kmh
6 %
vin
21 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...